Publicat de: cercelush | februarie 20, 2010

Post scris in post

Nu cred sa fi existat vre-un secol mai bogat ca acesta, bogat  in  mesaje gen : „Fii in forma”, „Slabeste usor”,  „Kilograme in plus „, ”Va complexati din cauza obezitatii?” etc.  M-au obosit , dar pina sa ma oboseasca m-au stresat si m-au facut sa schimb deseori postul tv sau radio.

E inutil sa mai scriu despre adevarata industrie si despre profitul pe urma unei astfel de „afaceri”, despre faptul ca s-au mai impus si niste standarde surori cu anorexia,  complexele feminine si problemele adolescentine.

Nici azi nu inteleg,  de ce a intreba o persoana slaba de cite ori maninca pe saptamana nu e ofensator, iar a intreba o persoana cu ‘muschi adiposi’, cum prinde kilograme din ‘zbor’ e foarte suparator si jignitor? Sa le-ntelegi pe toate nu se poate. Se poate insa sa iti dai seama inainte de a pune intrebari si a ironiza pe seama cuiva ca mare e gradina lui Dumnezeu si e loc pentru diferite oratanii in ea.(o lectie de toleranta si asta)

Uit acum sa le multumesc tuturor celor care m-au tachinat si agasat cu ‘grija’ lor pentru supletea mea,dar sper ca intr’una din zile sa ma ierte pentru uitare si nerecunostinta.Uit si revin la ale postului subiect.

La o adica, nu e nimic rau in faptul ca cineva are grija si de silueta mea. Partea proasta a lucrurilor este ca aceasta grija/”sugestii” au ajuns intro alta extrema si s-au transformat in sfaturi „teroriste”. In lupta mea contra discriminarii pe baza de kilograme am pornit in cautarea unui echilibru diminutival/verbal intre cele doua tabere. Nu le-am gasit pe toate, doar pe cit se poate:

Gras – grasut , dolofan, durduliu,plinut, ortoshel, bolfosel, unturos, planturos, pufos,rotofei, corpolent, gros, obez, planturos, plin, rotofei, rotund, umflat, voluminos,  trupeș,  încălat.  împlinit, plin, rotund, rotunjit, etc.

Slab – slabut, firav, scheletic, sfrijit,slăbănog, slăbit, tras, uscățiv, costeliv, jigărit, pipernicit, pirpiriu, prăpădit, prizărit, răpciugos,anemic,etc.

Deseori imi pun intrebarea daca oamenii obezi observa cum se ingrasa?!? Ca doar nu te trezesti peste noapte cu 5-10 kg in plus?!! Asa cum nu te poti trezi intro dimineata fara vreo 50 kg de ‘tesut adipos’ si asta fara sa te fi dat pe lama bisturiului si mana chirurgului.

Din toate concluziile la care as putea ajunge dupa discutii ‘copioase’ as alege-o pe cea care-mi vine in gind chiar si la prima bataie de vint : nu sintem toleranti cu cei diferiti de noi. Toleranta e cursul cu cei mai multi restantieri.




Lasă un comentariu

Categorii